Ózonos fertőtlenítés

A fertőtlenítő eljárások csúcsa az ózonos fertőtlenítés. Levegőben és felületeken egyaránt hatékony, nem marad utána semmi, csak steril, baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól mentes levegő és víz.

Az ózon egy természetben is előforduló elem, mely a vírusok, gombák és baktériumok elpusztításában a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb fertőtlenítőszer. Magas oxidációs jellemzője magasan túlszárnyalja a jelenleg alkalmazott vegyszerekét, hatékonysága azok sokszorosa.

Oxidációs reakció során elpusztítja a szennyező anyagokat, az instabil ózonból pedig stabil oxigén lesz. A kezelés során vegyszeres fertőtlenítőszerekre nincs szükség, így a hagyományos megoldásoknál sokkal környezetbarátabb és hatékonyabb választás.

Az ózon rendelkezik azzal a potenciállal, hogy kiváltsa a jelenleg használt vegyszereket. Az ózon egy erőteljes szélesspektrumú szer, ami hatásos az aktív baktériumok, gombák, vírusok, protozoák, bakteriális és gombás spórák ellen azáltal, hogy a magas oxidációs jellemzője (2,07 V) miatt támadja a sejtfalakat. Ez az oxidációs mutató magasan túlszárnyalja a jelenleg alkalmazott vegyszerek oxidációs értékét.

NeutrOzone
  1. Számítógép által generált kép egy baktérium sejtről
  2. Az ózonmolekula érintkezésbe kerül a baktérium falával
  3. Az ózon áthatol és lyukat nyit a bakteriális falon
  4. Ózon hatása a sejtfalra
  5. Baktériumsejt az ózonmolekulákkal való érintkezés után.
  6. A baktérium megsemmisülése, miután az ózonnal találkozik. (sejtroncsolás)

Többet szeretne tudni szolgáltatásainkról? Keressen bennünket!

Kapcsolatfelvétel

Ossza meg az oldalt!