Ipar

Élelmiszeripar, italgyártás

  • Az élelmiszer-feldolgozóiparban és a konyhákban az élelmiszerbiztonság a legfontosabb.​
  • A korszerű üzemeltetési eljárásokhoz hatékony, környezetbarát, vegyszermentes felszerelés szükséges.
  • A vizes ózon megoldásaink ezen feltételeknek mind megfelelnek.
  • Vendéglátó helyek kiemelt fontosságú kérdése a tisztaság.
  • Vizes ózon gépeink képesek tisztítani a vendéglátó helyekben elhelyezett sörcsapokat, italautomatákat, melyekhez ezentúl nem szükséges vegyszeres tisztítás.

Ipari alkalmazás

Manapság az élelmiszer-feldolgozásban és az italgyártásban alkalmazott leghatékonyabb technológia az ún. Clean-in-Place (CIP). Ez egy zárt folyamat, amelyben recirkulációs oldatot használnak tisztításra és fertőtlenítésre, a folyamat automatizáltan, a fertőtlenítendő eszközök szétszerelése nélkül valósítható meg.

Az ózontechnika a hagyományos módszerekhez képest egy újszerű technológiai megközelítést képvisel lényegesen alacsonyabb víz-, vegyszer- és energiafogyasztás, ezáltal jelentősen alacsonyabb költségszint mellett.

NeutrOzone

A technológia lényege, hogy megfelelő ózonkoncentrációjú vízzel végezzük el az öblítési fázisokat, és mivel az ózonhasználat nem jár maradék vegyianyaggal, így a külön vegyszeres fertőtlenítés és az ezt követő végső öblítés egyetlen lépésben megvalósítható.

 

NeutrOzone

Az ózonos CIP rendszer hasznai az alábbi területeken érzékelhetők:

  • energiamegtakarítás,
  • vízfelhasználás csökkenéséből eredő megtakarítás,
  • fertőtlenítőszer megtakarítás,
  • termelékenység bővülés,
  • a szennyvíz minőségének javulása,
  • lúgos és savas tisztítószerek mennyiségének csökkenése.
NeutrOzone

Többet szeretne tudni szolgáltatásainkról? Keressen bennünket!

Kapcsolatfelvétel

Ossza meg az oldalt!